Om & kontakt


Kontaktecirtaeb90
@gmail.com


0733-12 88 83


Jag finns i Kristianstad

Instagram:

minakonstigheter


Facebook:

Konstigheter

Hej!


Mitt namn är Beatrice och jag är en hobbyhantverkare som mestadels arbetar med trådkonst och keramik, och så virkning när det finns möjlighet. Allt som har med kreativt skapande att göra intresserar mig och jag vill prova på rubbet!


Jag brukade kalla mig/mitt "företag" för ecirtaeb's konstigheter, men eftersom ecirtaeb (som då är Beatrice baklänges) är svårt att både uttala och komma ihåg så har jag istället förenklat det till Mina konstigheter.


När jag åker runt på utställningar och marknader har jag alltid min mamma med mig. Man kan säga att hon är min lärling och hon tycker att detta är precis lika kul som jag gör. Vi säljer både hennes och mina alster!


Trådkonsten fastnade jag för på gymnasiet (floristlinjen), blev introducerad av min lärare och kände direkt att det var något jag ville fortsätta med. Och det har jag gjort! Försöker hela tiden utveckla mig och göra mer och mer avancerade grejer, men grundtekniken är alltid den samma.


Keramiken älskade jag från första stund vid drejskivan, när jag gick på folkhögskola (konstlinje) mellan 2010-2011. Forma, kladda, designa... Det är så himla roligt och bra terapiarbete också för den delen! Har spenderat många timmar i källaren på skolan, ibland helt ensam och ibland med sällskap av andra. Senare blev det många terminer på Folkuniversitetet samt även en liten tid hemma hos en bekant. Numera har jag och min mamma skaffat oss en egen verkstad där vi kan lägga precis hur mycket tid vi vill och kreativiteten flödar!


Virkningen kom även den in i mitt liv på folkhögskolan. En klasskamrat virkade mycket och jag blev nyfiken. Och det blev likadant där som med trådkonsten, jag fastnade direkt! I början blev det mycket amigurumis, med hjälp av Mia Bengtssons välkända mönsterböcker. Nu börjar jag testa på lite andra grejer, lite större och mer invecklat. Mycket inspiration kommer från Etsy. Jag har gjort en del från Heidi Bears och barnfiltar, men är inte lika aktiv nu längre utan lägger mer fokus på keramik och ståltråd. 

Hello!


My name is Beatrice and I am an craftswoman from Sweden who mostly work with wire art or ceramics and some crochet now and then. I adore all that is handmade and I would love to try out pretty much all the sorts of handicraft that there is.


I named my business "Mina konstigheter" , in Swedish it kind of plays with words since "konst" meens art and "konstig" meens weird. So rougly it translates to My Weirdness. Wich is quite fun I think!


When I travel around in Sweden to sell my stuff at crafts markets, I always have my mom as travel companion. She likes this as much as I do and is kind of my trainee. We now sell both mine and her works. 


A little dictionary

Wire art = Trådkonst

Ceramics = Keramik

Chrocheting = Virkning


Click the links in the menu for some pictures of my work .