Virkning

Virkning är ju fantastiskt roligt egentligen.

Det finns så få begränsningar och så många möjligheter!


När jag virkar blir det oftast amigurumis, stora mattor och korgar, grytlappar eller dekor till ljushållare. Kläder har jag inte gett mig in på, ännu. Favoriten är ju helt klart mormorsrutor , både den klassista kvadraten och de lite modernare, mer dekorerade. Har gjort, och håller på, med ett par djur från Heidi Bears. De är så underbart söta och inte alls så svåra att göra utan mer tidskrävande bara. Och i övrigt är det också roligt att göra filtar, där man liksom bara matar på varv efter varv och kan tänka på annat under tiden. Till och med vara social eftersom man slipper räkna!


Jag har också försökt mig på att skriva lite egna mönster, och har hittills fått till

två stycken som visas överst av bilderna här nedanför.

Dock är virkningen ganska åsidosatt nu för tiden till förmån för en större utveckling inom trådkonsten och keramiken. 

Här till vänster är figurerna som jag kallar för "Jollies". Där kan man tydligt se inspiration från Mia Bengtssons virkböcker. De har en liten plutmage som jag tycker är himla sött!


Den högra bilden är på mina får. De har jag gjort mer eller mindre direkt från huvudet och sen förfinat tekniken en smula. Helt sonika så kallar jag bara dem för "luddiga får". Och då gäller det ju såklart att jobba med ett garn som ger en ull-effekt.