Om & kontakt

Presentera - Berätta - Nå 

Om och kontakt

Hej!


 Mitt namn är Beatrice - kallas för Bea - och jag är en hobbyhantverkare som mestadels arbetar med trådkonst och keramik, ibland kombinerat. Allt som har med kreativt skapande att göra intresserar mig och jag vill prova på alla olika metoder!

 Namnet Konstigheter täcker upp det faktum att jag verkligen kan få för mig att pyssla med lite vad som helst och prova nya stilar och material.
Jag skapar konstigheter helt enkelt!

 När det är dags för marknader eller utställningar så har jag alltid min mamma med mig. Hon är ett kanonbra stöd och ypperligt sällskap och jag uppskattar verkligen den mor-och-dotter-tiden vi får ihop då. Dessutom så är hon en lärling hos mig nu, både vad gäller trådkonst och keramik. Jag har nog ärvt min kreativa ådra från mina föräldrar, för mamma har snabbt blivit duktig på hantverket, så hennes alster finns också när vi ställer ut!


Hur började allt då?

 Trådkonsten fastnade jag för på gymnasiet (floristlinjen) där jag blev introducerad av min lärare under en lektion i hantverkskursen och kände direkt att det var något jag ville fortsätta med. Och det har jag gjort! Försöker hela tiden utveckla mig och göra mer och mer avancerade grejer, men grundtekniken är alltid den samma. Jag köper glasgrunkor på secondhand och skappar hållare och fötter till dem. Personlig favorit att göra är ljuslyktor som ser ut som gamla oljelampor, fast används bara till värmeljus.

 Keramiken älskade jag från första stund vid drejskivan, under ett år på folkhögskolan i Bräkne-Hoby. Forma, kladda, designa... Det är så himla roligt och bra terapiarbete också för den delen! Har spenderat många timmar i källaren på skolan, ibland helt ensam och ibland med sällskap av andra. Jag spenderade sedan många terminer på Folkuniversitetet samt ungefär ett år i en privat verkstad hos min gamla lärare, innan det blev dags för mig och mamma att skaffa egen verkstad med ugn och drejskiva under 2019. Den har vi på cykelavstånd från våra lägenheter i centrala Kristianstad, helt underbart!

Vad är planen framöver?

 Drömmen är att kunna ha egna utställningar i vår verkstad och att få fortsätta skapa alster som vi vill göra samt hitta rätt målgrupp som tycker om dem lika mycket som vi gör. Men vi vill inte bli storskaliga och känna press på produktion, det ska få fortsätta vara vår avkoppling från vardagen.

 Under hösten 2020 blev jag medlem i hantverksföreningen Redig Skånsk Slöjd, där många erfarna och duktiga hantverkare är med. Detta medlemsskap hoppas jag kunna ge mig nya kontakter, möjligheter och egen erfarenhet att ta med mig och ha som grund i fortsatt utvecklig av mitt hantverk.


Kontakt


 På sociala medier uppdateras det mer frekvent kring event och händelser.
Instagram används flitigast och där kan ni få se bilder under produktion likaväl som färdiga resultat, loppisfynd eller andra konstigheter som jag hittar på. Instagram tjänar också lite som webshop för tillfället, håll utkik ifall det dyker upp alster som är till salu!


 Skriv ett gammalt hederligt mail eller ta kontakt genom meddelandefuktionerna på Facebook eller Instagram. Länkar till de olika sajterna finns längst ner på sidan. 


Hello!


 My name is Beatrice and I am an craftswoman on hobby-level from Sweden who mostly work with wire art or ceramics, sometimes combined. I adore all that is handmade and I would love to try out pretty much all the sorts of handicraft that there is.


 I named my business "Mina konstigheter", in Swedish it kind of plays with words since "konst" means art and "konstig" means weird. So rougly it translates to My Weirdness. Wich is quite fun I think!


 When I travel around in Sweden to sell my stuff at crafts markets, I always have my mom as travel companion. She likes this as much as I do and is kind of my trainee. We now sell both mine and her works. 

A little dictionary

Wire art = Trådkonst    Ceramics = Keramik    Markets = Marknader

Click the links in the menu for some pictures of our work.


Contact 


 Follow the weirdness on Facebook or on Instagram, link to the sites below.